Basis en inspiratie

Al heb ik diverse cursussen, lessen, jaarprogramma’s bij bekende paardenmensen gevolgd, de belangrijkste basis voor mijn werk met paarden is gelegd door de opleidingen tot spiritueel therapeut en docent bij Centrum de Leonardushoeve in Belfeld. Dit komt omdat mijn basis ligt het inzetten van mijn eigen hooggevoeligheid als instrument en ik dit diepgaand had te leren kennen om het te kunnen hanteren.

Verdere verdieping heb ik gerealiseerd in een veldenwerkgroep bij Ad Stemerding, later in intervisievorm bij de zerogroep op Alandi in Steyl. Vanuit de zerogroep organiseerde ik samen met anderen diverse workshops en sessies.
Mijn eigen paarden, Wimpel, een merrie uit 2003, en Eduardo, een Andalusiër uit 2007, inspireren mij enorm. Mijn paarden stonden bij Stal de Beekerheide met zo’n zestig veelal jonge NRPS pony’s en paarden. Door met ze los in groepen te werken is mijn specialisme gegroeid. We delen onze indrukken, we zijn samen stil en we ravotten in de wei. Vanaf oktober 2019 staan mijn paarden bij Pensionstalling Coenen in Kessel. Een hele fijne nieuwe locatie om te zijn en te werken.